Intressant läsning om nu.nu

Peter Forsman, även känd som Internetsweden, är en man av många (starka) åsikter. Även om han och jag är långt ifrån överens om mycket så lyckas han ibland få till ena riktiga guldkorn. Hans inlägg idag, där han visar hur illa Claes Magnusson har agerat gentemot .NU Domain, är ett exempel på detta.

Och för tydlighetens skull: jag anser att .NU Domain har agerat korrekt (dvs, i enlighet med sitt avtal), om än att de borde ha kompenserat Claes. Och då Claes anser det vara viktigt: jag hade, för många år sedan, .NU Domains nuvarande VD som kollega på Loopia. Vi har dock ingen relation idag, mer än genom våra arbeten (för respektive Registry och Registrar).

Claes har förövrigt blockerat mig överallt (Twitter, Facebook osv), pga mina åsikter i denna fråga. Så undvik meningsskiljaktigheter med honom om ni inte vill gå miste om hans genialitet i övrigt (ja, jag är seriös).

3 svar på ”Intressant läsning om nu.nu”

 1. Finns bara en jag blockat och det är du. Min uppfattning är att Nunames/Nudomain gjort fel men att du står som Nelson Muntz och säger ”ha-ha”.

  Livet är för kort och värdefullt för att slösa tid på en sådan ”vän” på Facebook. Du klarar dig säkert ändå, du har ju andra vänner.

  • Så du har tagit bort blockeringen av Tomas Wennström och TDH? Det var stort av dig.

 2. Tänk vad man kan reagera?
  Att regga en domän inbär itne att man ÄGER domännamnet utan enbart innehar en rätt att använda det.

  Satsa på en affäärslokal där ditt läge är av yttersta vikt, så länge man inte äger lokalen har hyresvärden all rätt i världen att närsomhelst välja att säga upp avtalet med aktuell uppsägningstid.

  Visst kan jag förstå oron att bygga upp en verksamhet helt baserat på ett enda domännamn, men samtiidgt är det ganska ogenomtänkt att bygga allt så bräckligt. Krävs väl allt mer hållbara affärsidéer?

  Sen kunde man ju löst allt smidigare, exvis tillåta en förnyelse ske med 2 år så man ges möjlighet att arbeta in ett nytt domännamn etc….
  Nu kan jag inte alla turer så det kanske erbjöds, vad vet lilla jag? 🙂

  Peace!

Kommentarer är stängda.