Nya tider, nya strider

En transportsträcka. Det är vad 2011 känns som, så här med facit i hand. Inte för att året passerade utan att något hände, tvärtom, utan snarare för att så mycket mer kommer att hända under det här nya året. Det är med stora förväntningar som jag inleder 2012.

På hemmafronten så ska vi installera kommunalt vatten/avlopp under 2012. Efter att ha upplevt en månad utan vatten, då pumpen rasade när vi flyttade in i vårt hus, samt åtskilliga tillfällen med frusna vattenledningar och akuta tanktömningar, så är detta väldigt efterlängtat. Om vi samtidigt, som planerat, även renoverar badrummet så är vi snudd på färdiga med renoveringarna av vårt hus.

2012 är även året då jag ska ta mitt körkort. Det har varit en lång och utdragen process, från övningskörning i Västerås för flera år sedan till privat övningskörning i slutet av förra året som inte blev av pga strul med Röda Faran osv osv. Jag har nu fått ett gäng körlektioner, jag kommer att köpa på mig fler och skriva in mig på trafiksskolan i Gustavsberg denna vecka.

I år ska även min elbilskonvertering gå framåt ordentligt. Bilen är nu nedplockad och det börjar bli dags att svetsa upp rosten. Världens bästa grannar gav mig en svets härom veckan. Elmotor, kontroller och all annan elektrisk utrustning har kommit från USA. Målet är att färdigställa allt, förutom inkopplingen av batterierna, under 2012.

Men mest av allt kommer sannolikt att hända på arbetsfronten.

Jag har nu arbetat på FS Data i över ett års tid. Det har varit ett otroligt roligt, lärorikt och intressant år. Men även ett rätt så tufft år. FS Data har ett offentligt rykte som inte har varit det bästa. En stor del av min tid har gått åt till att försöka bryta ner och bygga upp bilden av FS Data. Det är något som ska utvecklas än mer i år.

Det hade kanske varit enklast att bara byta namn på företaget, så som med Aleborg/Binero, och arbeta in en massa positiva värderingar i det. Men det finns ett större värde i FS Data. Det är ett företag med en historik som inget annat webbhotell i Sverige. I synnerhet på insidan. Det är värt att bevara, vårda och utveckla detta.

2012 kommer FS Data att blomma ut på riktigt, så som företaget och dess medarbetare förtjänar. I år ska vi visa Sverige vad ett riktigt webbhotell är. Det kommer att innebära en hel del förändringar för mig, såsom fler resor ner till Helsingborg och mer offentlig och synlig marknadsföring, men det är något jag ser fram emot.

Jag är hungrigare än på många år. Det kommer ingen att kunna undgå i år.

Till sist, det här är vad jag vill se mer av under 2012:

Rågkusar och kaffe

Min nya kontorskompis

Helsingborg från ovan

Bengaler på Norra stå

Betydligt snyggare kofångare

Grillpremiär

Istället för Morden i Midsummer

Lyckliga fötter

7 svar på ”Nya tider, nya strider”

 1. Jamen, då var det din Röda Fara vi beundrade på vår promenix längs Värmdöleden i går! Den är ju urtjusig. Lycka till med körkort. Och förresten står ett webbhotellsbyte på agendan. Säkert inte svårt att gissa var vi är kunder idag. 

  • Se där ja, vi bor mycket riktigt längs med Värmdöleden. Tack så mycket! 🙂 

   Om ni har en e-handel och vill hitta ett bra webbhotell, kika då gärna på denna sida: http://fsdata.se/ehandel/

 2. Hejsan, 
  så kul att ni ska renovera badrummet! Det skulle vara roligt om du vill visa upp ditt projekt på Byggla .se. Är du intresserad kan jag erbjuda en morot. Maila mig på [email protected] så berättar jag mer!

  /Vendela

  • Hej ”Vendela”. Tack, men nej tack. Jag köper inte spam och enligt Google så har ”[email protected]” lämnat samma erbjudande om ”morot” hos över 1 000 bloggare. Trist att ni på Byggla marknadsför er med spam.

 3. God fortsättning! Väldigt sen på bollen här, menmen. 

  Som webbhotellskund skulle jag önska mig följande av FS Data: vad sägs om att satsa på att bli Sveriges tråkigaste webbhotell? På fullaste allvar nu alltså. Lite som en bank tänker jag. 

  Vissa webbhotell verkar satsa på att vara ”roliga” och jag tycker inte det funkar alls. För mig är webbhotell förvaltare av data, som en bank fast för webbsidor. Man är i förtroendebranschen och det tycker jag ingen aktör tagit rollen som än. Kanske vore nåt för FS Data?

  • Tråkigaste kanske inte är riktigt rätt ord, men det är inte långt ifrån det vi vill uppnå. FS Data har historiskt sett varit ett väldigt stabilt och säkert webbhotell. Vi vill på många sätt återgå till detta, återuppta facklan som den lite mer kompetenta leverantören. Utan att vara tråkig för det, utan snarare väldigt seriös. 🙂

   • Låter mycket bra. Ska bli intressant att följa utvecklingen.

Kommentarer är stängda.