Det är fint att skratta

Ni vet hur det är. Ibland stöter man på människor/saker/situationer som helt tar luften ur en, som dödar all glädje och sänker en totalt. Jag är rätt så hårdhudad, så det händer mig inte så ofta, men när det väl sker så har jag ett litet knep. Jag skrattar bort det.

Den mest sanna formen av glädje, det är skadeglädje. Det är inte konstigt att America’s Funniest Home Videos (eller Låt kameran gå, för oss som minns det) fortfarande sänds efter 22 år. Det ligger i människans natur att skratta åt andra människors dårskap och fadäser.

Med Internet behöver man inte plåga sig igenom AFV’s urval av (dåligt) ljudsatta klipp och frekventa reklampauser. Det finns sedan länge en massa roliga klipp på t ex Youtube och en företeelse som uppstått de senaste åren, det är olika sammanställningar av dessa klipp. Så kallade ”fail compilations”.

Så när jag känner mig lite nere, då lägger jag några minuter på en ”fail compilation”, för att därefter vara glad som en lärka igen. Testa det du också.