Synkad mot Google

Idag har jag tagit steget fullt ut och synkat mig totalt mot Google. Det innebär att min e-post, kalender och adressbok är identisk hos Google, i min dator och i min mobiltelefon.

Jag har tidigare synkat e-posten på detta sätt mot Google, men det var inte förrän alldeles nyligen som de införde denna möjlighet för kalendrar och adressböcker.

Att synka sig mot Google är rätt så enkelt. Deras dokumentation täcker det mesta, men det var en liten sak som inte framgick så tydligt. För att få tillgång till Google Sync så måste man ställa om administrationsgränssnittet i Google Apps till engelska.

I samband med detta så passade jag även på att uppgradera till Premium-versionen av Google Apps. För 315 kr/användare/år så får man med Premium tillgång till fler/bättre/roligare funktioner, 25 GB utrymme/användare och en SLA på 99,9 % (på svenska betyder det max 8 timmar och 45 minuter nedtid/år).

Det finns även alternativ till Google Sync. Ett sådant, som David Svensson tipsade mig om, är Spanning Sync. Ett annat alternativ, som Microsoft erbjuder, är Live Mesh.

Att vara synkroniserad på detta sätt är hur fint som helst. Jag har t ex varit lite frustrerad över att inte ha tillgång till min kalender i mobilen, när jag varit ute och sprungit (på möten), men nu är det ett minne blott.

Det här med synkronisering av e-post/kalendrar/adresser är egentligen inget nytt. I den större/mer traditionella affärsvärlden har det existerat länge. Men lösningarna för detta har varit rätt så dyra och komplexa (vilket kan förklara varför det här är populärt i Norge).

Det enda som saknas nu är en möjlighet att synkronisera all data mot Google. Men det kommer förmodligen rätt så snart. Till dess är kombinationen Google Apps och Google Sync en billig, snabb och enkel lösning för att synkronisera och förenkla vardagen, både som företagare och privatperson.

12 svar på ”Synkad mot Google”

 1. Jag förstår inte vad det är med olika funktioner för olika språk. Youtube lider av samma bugg(?) där man måste köra med engelskt språk för att få tillgång till deras högre kvalité ”HD”. Det är tydligen bäst att köra på originalspråket så långt det går.

 2. Har de fixat adressboken hos google nu? Det var ju helt kefft för bara några månader sedan. Adresser sparas ju automatiskt i adressboken så vid automatisk synk får man ju in grymt mycket skräp.

 3. Låter ju hur läckert som helst detta. Skulle behöva strukturera upp detta själv också och gör väl det i samband med att jag köper ny mobil här under våren. Iphone som gäller eller?

 4. Jonny, kollar man första länken så verkar det fungera på dels typ alla smarta mobiler men även iPhone också.

 5. Nu när jag läser kommentaren igen så vet jag iofs inte om du syftade på om syncningen gällde iPhone eller om det är iPhone som gäller vid köp av en ny mobil.

  Personligen tycker jag iPhone är alldeles för begränsad för att vara intressant, men det är bara min åsikt… 🙂

 6. Jonny, synkningen funkar med alla (?) telefoner som har stöd för ActiveSync (en teknik som utvecklats av Microsoft, främst för Exchange-funktionalitet). Men iPhone är oavsett vad alltid att föredra 😉

 7. Mattias, jag tror det är en konfigurationsfråga det där. Har själv inte märkt av några större problem vad det gäller adressboken, dvs att jag skulle få en himla massa adresser. Men sen har jag visserligen främst kontakt med folk jag vill ha kontakt med.

 8. Problemet med adressboken är väl att alla man skickar till automagiskt läggs till i adressboken. Vid synk får man alltså då med massa trams-adresser (om man nu skickar till en massa trams 😉
  Men som sagt.. det kanske är åtgärdat nu? (dvs att man typ kan välja att bara spara adresser manuellt).

 9. Storebror Google ser dig och följer varje steg du tar nu alltså.

  • Google har sett allt vi gör rätt så länge redan 😉

 10. Jag synkar min Google kalender via Google Sync (med Microsoft Exchange). Tyvärr tar den bara med min huvudkalender (Privat) och inte båda (Privat OCH Jobb). Jag vill helst slippa använda fler program och anser inte att jag ska behöva betala för ett sådant.
  Tips någon? Går det att lösa med Google Sync? Jag har PC

Kommentarer är stängda.