Kom igen, nästa år

Det som började rätt så bra, ser nu ut att gå helt åt skogen. Den sjunde delen i webbhotellstestet hos Internetworld har publicerats och nu ligger fokus på upptiden hos webbhotellen.

Under fyra veckor. 28 av 365 dagar.

Mellan januari – februari har webbhotellens tillgänglighet och svarstider kontrollerats av Pingdom. Under denna tid hade Ballou, Internet.se, Levonline, One.com och Spray bäst upptid, medan FS Data hamnade i botten (tack vare sitt strömavbrott).

Vet inte riktigt vad jag ska säga.

Jag skulle kunna rasa över det här, förklara hur missvisande en så här begränsad kontrollperiod är, att deras upptidsmätning bara är ett tärningsspel och hävda att det är Internetworld, inte Internet.se, som utnyttjar kundernas okunskap.

Men jag vill inte vara så negativ.

Internetworld, hör upp nu. Låt Pingdom fortsätta kontrollera alla dessa webbhotell (och gärna några till), till nästa års webbhotellstest. Då kommer er upptidsmätning att få ett faktiskt värde. Det vet jag att ni och era läsare vill.

Kommentarer är stängda.