En vänlig avslutning

Då var den åttonde och sista delen av Internetworlds webbhotellstest publicerad. Denna del täcker uppsägningstider och avtalsvillkor hos webbhotellen. Det är frågor som ligger mig varmt om hjärtat, som ni säkert vet.

Binero och Surftown får tummen upp här, eftersom de båda saknar bindnings- och uppsägningstid. Active 24, FS Data, Loopia, Internet.se och Telia får tummen ner.

Jag kan tycka att det är trist att Internetworld inte nämner att man även får pengarna tillbaka om man lämnar Binero i förtid, vilket inget annat webbhotell erbjuder, men det får väl anses vara en trevlig (och värdefull) bonus.

När jag lämnade Loopia för Binero för snart 2 år sedan så berodde det till stor del på att jag inte lyckades få Loopias ägare Mamut att förbättra avtalsvillkoren för kunderna. Jag arbetade hårt och länge med att försöka få upp ögonen på dem, men de vägrade ge med sig.

För att få till en omfattande förändring i webbhotellsbranschen, som även kunde påverka Loopia, så gick jag ut i media och skapade en debatt om detta. Det ledde till att bl a Loopia och Crystone ändrade sina avtalsvillkor, men bara till viss del (läs: de anpassade sig till vår lagstiftning).

Jag har funderat rätt så mycket över det här, även efter att debatten ebbade ut.

Det hade varit möjligt att fortsätta slå på de stora drakarna, att anmäla dem till Marknadsdomstolen eller Konsumentverket och tvinga dem att bli ännu vänligare. Men det hade inte varit möjligt att få dem att verkligen förstå fördelarna med att vara vänlig. Inte genom tvång.

Om man levererar tjänster så ska man aldrig försöka binda sina kunder. Fokusera istället på att erbjuda så bra tjänster som möjligt, gärna genom en dialog med dina kunder. På så sätt blir kunderna alltid nöjda, oavsett om de stannar kvar eller lämnar dig.

Det är mycket tack vare detta som Binero idag är ett av Sveriges mest populära och snabbast växande webbhotell. Tänk på det, ni stora och starka webbhotellsdrakar (som nu även får tummen ner av Internetworld).

Då var alla delarna i webbhotellstestet publicerade. Nu kan vi roa oss med en final countdown och se hur tummarna har delats ut under veckans gång.

Tummar upp: Active 24 (1), Ballou (2), Binero (5), Cliche (0), Crystone (1), FS Data (1), Internet.se (2), Levonline (1), Loopia (3), Oderland (3), One.com (2-3), Space 2U (2), Spray (3), Surftown (3), Telia (0).

Tummar ner: Active 24 (1), Ballou (0), Binero (0), Cliche (4), Crystone (0), FS Data (3), Internet.se (4), Levonline (1), Loopia (1), Oderland (0), One.com (1-2), Space 2U (0), Spray (3), Surftown (1), Telia (3).

Huruvida tummarna har nån faktiskt betydelse eller inte, det får vi se imorgon.

4 svar på ”En vänlig avslutning”

  1. Eller om vinsten kommer gå som andra år till en stor annonsköpare.

  2. Eller om månlandningen bara var fejk. Kom igen, ge upp konspirationsteorierna nu.

  3. Aldrig! Inte om dom fortsätter att stärka dom efter konstiga utslag när man läst hela testerna. Och Alltid ligger vinnaren med en stor helsides annons. OK dom kanske erbjuder det men ändå.

    och by the way första månladningen var fejk, bevisen är för starka för att man inte ska kunna ta dom seriöst

  4. Att ha en annons samtidigt som man har utsetts som vinnare är ju bara smart marknadsföring. Precis som när Binero passade på att göra reklam för sina billiga domäner bredvid en artikel om hur man skaffar sig en domän (eller nått i den stilen).

    Och Peter, om du nu var seriös om månlandningen (det hoppas jag verkligen inte…) så borde du kolla in When we left earth (även kallad Nasa’s greatest missions i svensk TV). En mycket välgjord och verklighetsbaserad dokumentärserie som bland annat tar upp mycket om månlandingen.
    Förresten, menar du att bara den första månlandningen var fejk?

Kommentarer är stängda.