En eloge till Jimmy

Denna vecka är sista veckan för Jimmy BergmanLoopia. Nu kommer han istället att göra Sam & c:o sällskap på Pingdom.

Om jag inte minns helt fel så var Jimmy medarbetare nummer 7 på Loopia. Tillsammans med Daniel, som är driftansvarig på Loopia, underrättade han många underverk i vår tekniska miljö. Jimmy är hjärnan bakom stora delar av Loopias DNS-tjänst och den som förverkligade DNSSEC.

På många sätt påminner Jimmy om mig. Han är inte alltid så värst renrakad och prydlig, men desto mer smart, kvicktänkt och skicklig på att uttrycka sig. Dessutom har han en oslagbar humor. Han kom t ex på det bästa aprilskämt som Loopia någonsin har kört (LoopiaFINGER).

När Loopia ursprungligen byggdes upp så skedde det med en filosofi om att våra medarbetare skulle bli kvar länge hos oss. I en stad som Västerås är det möjligt. Det skapade även en särskild känsla på företaget, en bättre och mer vänlig stämning.

En gång Loopian, alltid Loopian.

Även om det var ett bra tag sedan jag lämnade Västerås så saknar jag fortfarande människorna och gemenskapen på Loopia väldigt mycket. Detsamma kan jag inte säga om Binero. Jimmy är en av de främsta orsakerna till detta och jag är övertygad om att han kommer utföra storverk på Pingdom.

4 svar på ”En eloge till Jimmy”

 1. Tack för dina vänliga ord, de värmer.

  Och visst ordnar det sig. 🙂

 2. Det stämmer nog, jag borde väl komma ihåg detta som hand om detta, men man får väl skylla på åldern.
  Räknar man bort Carina som inte var där så länge så borde Jimmy vara nr. 7, satan vad tiden går. De började i samma veva, hösten 2003 (aug-sept) om mitt minne inte sviktar allt för illa.
  Är övertygad om att JImmy får det bra hos Sam, så det blir en ett bra tillskott till Pingdomklanen.

 3. Jag har Loopia-fotbollströjjan kvar hemma med nr7 på ryggen som bevis 🙂 Har för mig att jag började någon dag eller max en vecka innan Jimmy.

  Vi kommer att ta bra hand om Jimmy på Pingdom.

  • Ah, helt rätt där David. Jag blandar alltid ihop er. 🙂 Ni lär få det grymt ihop (igen).

Kommentarer är stängda.