Nya herrar i Västerås

Det norska företaget Visma, som bl a står bakom bokföringsprogrammet SPCS, har nu slutfört sitt köp av Mamut. I Mamut-koncernen ingår likaså Loopia, som alltjämt är Sveriges största webbhotell. Det här är en synnerligen intressant utveckling.

Om IT24 har rätt, att det var en utdragen strid med aktieägarna, så föll Mamut på samma grepp som de själva använde när de köpte upp Active 24. En sk. hostile takeover. För mig, som kämpade för Loopias självständighet inom Mamut, så är detta ingen tråkig nyhet. 😉

Jag hoppas dock först och främst att det här blir en glad nyhet för Loopia, att de slipper hamna ännu ett steg längre ner i näringskedjan. Med den personal och de resurser som de besitter så förtjänar de ett bättre öde än att spela andrafiol till norrmännen.

5 svar på ”Nya herrar i Västerås”

 1. Du hyllar deras personal, varför?
  Vilka är det som jobbar där?

  • Utan att nämna några namn så är flera av de bästa människor jag någonsin haft nöjet att få arbeta med fortfarande kvar på Loopia. Även om ett flertal har lämnat företaget.

 2. Kan bara hålla med, du vet ju vad jag tycker om Mamut och varnade dig om vad som skulle hända när de blandade sig i och mycket riktigt…..
  Så hoppas att de nya ägarna ger Loopia lite större utrymme och ges möjlighet att satsa vidare på sin verksamhet.
  Vi är nog ganska många som unnar Loopia detta.

 3. Låt oss hoppas på att allt blir bättre precis som du hoppas. Men visst är väl Visma också norrmän? 🙂

  • Visma är ett småländsk företag från början Scandinavian PC system, däremot är Visma som köpt upp både Mamut och SPCS Norskägt…

Kommentarer är stängda.