Från Spotify till Rdio

Nokia Lumia 920Från en svensk musiktjänst till en annan.

Om du är lika häftig/dåraktig som jag och skaffar dig en mobil med Windows Phone 8 (i mitt fall en Nokia Lumia 920) så lär du rätt snabbt märka att vissa applikationer saknas där (till skillnad från iPhone/Android).

En av mina favorittjänster/appar är Spotify, som ännu inte fungerar med WP8. Det gör däremot musiktjänsten Rdio, som rätt nyligen blev tillgänglig för oss i Sverige.

Att byta musiktjänst är lite som att byta mobiloperatör (eller, ehm, webbhotell). Alla kontakter, favoriter, spellistor osv som finns i Spotify är som bortblåsta i Rdio. Musiktjänsterna saknar all form av export/import-funktioner. Men det finns lyckligtvis en lösning.

Med den kostnadsfria webbtjänsten re/spin kan man importera samtliga spellistor från Spotify till Rdio. Det är en enkel process, där man autentiserar sig hos Rdio, kopierar (http)länkarna i sin spellista hos Spotify, klistrar in dem hos re/spin och låter dem tugga mot diverse API:er. I slutändan får man en ny spellista hos Rdio.

Nu är re/spin långt ifrån felfri. En av mina största spellistor hos Spotify innehåller 100 låtar. När jag importerade den så var kanske 1/4 av låtarna felaktiga (men rätt enkla att rätta) eller saknades i Rdios musikutbud. Efter en stunds manuellt arbete så har jag nu samma lista, om än med 91 låtar, hos Rdio.

Vad är då så himla bra med Rdio? Tja, det fungerar ungefär som Spotify. Utbudet är rätt bra, om än att den sociala delen är bättre i Spotify (vilket även beror på att rätt få svenskar kör Rdio än). Kostnaden för Rdio är densamma som för Spotify, med en kostnadfri tjänst, en halvmesyr (inget mobilstöd osv) för 49 kr/mån och hela kalaset för 99 kr/mån.

Och så fungerar Rdio med Windows Phone 8.

5 svar på ”Från Spotify till Rdio”

 1. Fick man inte med en månad gratis Xbox music? Eller finns det någon annan anledning att köra just Rdio?

  Väntar själv på min 920 och har precis samma problem, är en väldigt flitig Spotify-användare.

  • Jo, det stämmer att man kan få Xbox Music kostnadsfritt i 30 dagar. För mig som använder en Mac, där det ännu saknas en klient för Xbox Music, så är detta dock inget alternativ. Tyvärr.

   • Ah, då löste du det åt mig med, jag kör nämligen också Mac.

    Är du nöjd med telefonen annars?

    • Jag är väldigt nöjd med min Lumia. Det är lite stor, men känns gedigen (som en riktig hederlig Nokia liksom). Skärmen är underbar, kameran likaså. Gränssnittet är rappt och det enda som saknas är egentligen lite fler applikationer (men det kommer).

     • Perfekt, det låter precis som jag har föreställt mig, och när det gäller storlek så kommer jag ifrån en Galaxy Note, så Nokian kommer kännas liten och smidig.

Kommentarer är stängda.