Läsvärt om Sverigedemokraterna

Jag har egentligen inte mycket till övers för mannen som lärde Sverige dricka t-sprit, men hans artikelserie (del 1 och del 2) om Sverigedemokraterna är väldigt intressant. I synnerhet med tanke på att jag har en släkting som röstade på dem i det senaste valet.

Nuförtiden springer jag inte längre runt i Stockholm och försöker reclaima gatorna, men jag avskyr fortfarande allt vad högerextremister, rasister och nazister heter. Jag är stolt över att vara svensk, men jag skäms över att Sverigedemokraterna skördar sådana framgångar.

Det finns de som anser att Sverigedemokraterna ska ”tystas ihjäl”. Men denna tystnad är sannolikt främst till deras fördel. Många som röstar på dem gör det av okunskap, de vet helt enkelt inte vad som gömmer sig bakom den putsade och fina fasaden.

Aftonbladet har även berättat hur fyra personer tog makten i Sverigedemokraterna, hur de interna kritikerna tystades och vad deras kommunala politiker svarar i olika frågor (trots försök till toppstyre).

Nu säger jag inte att allt Aftonbladet skriver är sant, men ”ingen eld utan rök”. Det här är definitivt läsvärt, i synnerhet med tanke på det stundande EU-valet och det faktum att Sverigedemokraterna profilerar sig hårt (hårdast av alla partier) som EU-motståndare.

3 svar på ”Läsvärt om Sverigedemokraterna”

  1. Jag läser AB en gång per månad ungefär och tidningen hittar jag alltid i en papperskort. Jag läste första delen av artikelserien och jag håller med, det är bra läsning (även för du om inte gillar politiken som SD står för).

  2. Jag tror verkligen inte att det går att tysta ihjäl och om de andra partierna inte kommer ta en tydligare ställning blir nog tyvärr så att de får en plats i nästa val. Ugah!

    Och vad är definitionen av en invandrare? I detta repotage från SD i värmland finns det en norsk kvinna med i partiet..jag säger inget mer. http://www.sr.se/sida/default.aspx?ProgramID=3052

    Oj, vad arg jag blev. Förlåt mig Jonathan, men jag var tvungen.

    • SD:s definition av invandrare har länge varit väldigt flytande. Ett tag hade de en sk. 70-regel, som innebar att ingen som invandrat till Sverige efter 70-talet kunde bli ”svensk på riktigt”. Än idag lever många sådana tankar och värderingar kvar inom partiet, vilket framgår tydligt av de svar som AB fick på sina frågor till enskilda politiker inom SD.

Kommentarer är stängda.