Sveriges bästa webbhotell

Inte helt oväntat, efter min genomgång av Internetworlds webbhotellstest, eller oförtjänt, efter närmare två års innovation och utveckling, så står nu Binero som vinnare till titeln Sveriges bästa webbhotell 2009.

Nedanstående citat utmärker inte bara resultatet av testet, det är även utmärkande för mina insatser på Binero.

Binero har en sajt som inbjuder till dialog och öppenhet på ett sätt som bara Loopia och Surftown är i närheten av att matcha. Binero Wiki är ett utmärkt initiativ, bloggen likaså. Dessutom redovisar de sedan ett år tillbaka detaljerad information om alla deras servrars tillgänglighet.

Det känns som en befrielse, en bekräftelse och upprättelse. Alla visioner och idéer, den tids- och energikrävande kampen för öppenhet och vänlighet. Det gav resultat. Det gav verkligen ett underbart och otroligt fint resultat.

Även om jag fick sparken så lämnade jag skeppet med flaggan i topp.

Om det är något jag vill så är det att minnas min tid på Binero som något positivt. Jag tänker inte sticka under stol med att jag och Anders inte gick ihop. Men vi hade ändå våra roliga stunder. En av dessa, som aldrig visats tidigare, kan ni se här.

http://www.youtube.com/watch?v=YEkgQGTcNbA

14 svar på ”Sveriges bästa webbhotell”

 1. Det hände en hel del skoj även på gamla Aleborg Solutions.
  Lycka till i framtiden med vad du än tar för dig!
  /en forna arbetskollega

  • Patrik, väldigt sant. Tack för det och lycka till du också!

 2. Vilka är alla som är med i filmen?

 3. Alla på Binero, förutom Göran. Han lyckades undvika vår kontorsflytt 😉

 4. Grattis grattis! detta är mycket din förtjänst, roligt att äntligen få kred! Binero är ett föredöme för alla branscher, inte bara webbhotell.

 5. Jag har använt mig av Binero ett bra tag och har alltid varit lika nöjd. Använder mig även av Oderland och även de är urduktiga på det de gör. Så, heja både Binero och Oderland. 🙂 /J

 6. Gratulerar Jonathan! Ska bli intressant att se vad det blir som du lägger dina magiska fingrar vid härnäst 😉

 7. Drifttestet är som du skriver under all kritik. Jämför man med förra året har antalet servrar minskat. Även fick vissa i år mycket beröm för 100% som förra året fick kritik för dom döljer bakom 1 ip.

 8. Jag gratulerar Binero till vinsten och såvitt jag kan bedöma är den välförtjänt! Det står HELT klart att man under de senaste åren gått från relativt anonyma och små till att vara ett av de större och helt klart mest mediala webbhotellen.

  Många av satsningarna på öppenhet, förbättrade avtalsvillkor etc är verkligen välkomna!

  Det jag funderar över är ekonomin. En snabb sökning på allabolag.se (http://www.allabolag.se/5566890397) visar att det inte är särskilt imponerande siffror. Inte omsättningsmässigt och framförallt inte resultatmässigt.

  Alla företag mäts till syvende och sist efter ekonomiskt utfall. Här har Binero en lååång väg kvar att vandra.

 9. Mycket fint, även om jag själv bedömer det som 90% Sulo i resultatet, hade inte funkat med Aleborg hur det såg ut innan.

  Väntar nyfiket på dina nästa upptåg.

 10. Lars, som gör allt för att vara anonym, har definitivt en poäng med det han skriver. Ett webbhotell behöver inte bara ha en teknisk redundans och säkerhet, detsamma gäller även personal, ekonomi osv. Jag kommer snart att publicera ett inlägg där jag sammanfattar mina tankar om hur ett webbhotellstest bör utföras.

 11. Ironiskt att jag som kund hos Aleborg/Binero sedan 2003 fick veta den sämsta nyheten jag hört hittills – att Binero ska sluta med SSH-access för alla konton – samma dag som dom vann denna utmärkelse…

  Det är en finess som de flesta av deras kunder antagligen inte ens vet om att den finns, men för oss som kan dra nytta av det är det ett dråpslag. Så nu börjar jakten efter ett nytt webbhotell, vilket känns jobbigt. Oderland erbjuder iaf SSH-access och folk verkar ju gilla dom (även i kommentarerna här), så jag kanske ska kolla in dom.

 12. Usch. Jag hatar Binero! Jag kan inte fatta att de blivit utsedda till Sveriges bästa webbhotell.

Kommentarer är stängda.