Glädjedödaren WordPress.com

Som jag tidigare har berättat så använder jag WordPress.com för min hemsida/blogg. Och ju mer jag använder det, desto mindre gillar jag det. Varför då? Jo, därför att WordPress.com dödar glädjen med WordPress.
stray_jacket
En av de största fördelarna med WordPress är modulariteten, dvs möjligheten att anpassa hela systemet precis efter de idéer, önskemål och krav man har.

Med WordPress.com är det enkelt att komma igång. Det går att välja ett antal olika teman, hacka lite CSS och koppla in en domän. Men sen tar det slut.

Det är stört omöjligt att lägga upp egna teman eller att göra några större förändringar i befintliga teman (det finns 40-50 installerade teman). Installera egna tillägg, widgets eller liknande? Nej, tänk inte ens tanken.

Jag förstår givetvis varför det ser ut så här hos WordPress.com (och Blogger, Blog.com, Blogg.se osv). Men det är ju så himla trist. Det ger en så orättvis bild av WordPress.

Nej, det är inte utan orsak som jag planerar att flytta min blogg/hemsida inom kort. Känner du till någon bra leverantör av fria WordPress-lösningar, som inte är ett webbhotell?

9 svar på ”Glädjedödaren WordPress.com”

 1. Det vore kanske en idé med tanke på hur enkelt det är att skapa en sajt liknande WordPress.com tack vare WordPress MU. Låta användarna ladda upp egna teman. Nackdelen är att det blir så otroligt enkelt att utnyttja systemet så fort man får möjlighet att ladda upp saker på servern.

  • Stefan, det är precis den nackdelen jag menade (med referensen till de olika bloggleverantörerna). Jag vill ha en leverantör som ger mig en helt fri WordPress-installation, utan några begränsningar.

  • Därför att jag inte vill ha ett vanligt webbhotell. Jag vill heller inte ha en dedikerad server, VPS eller liknande. Jag vill ha en leverantör av enbart WordPress (med riktig frihet). Känner du till någon sådan?

  • Ja, det har jag. Dreamhosts lösning är i princip densamma som WordPress.com.

   • heheh alright… men då förstår jag inte riktigt vad du vill ha. Du vill inte ha ett konto hos nån som erbjuder WordPressMU (t.e. DH eller WP.com), eftersom du kan inte ladda upp din egen template, men du vill inte ha en vanlig WordPress installation för att då måste du ha ett vanligt webbhotell… Men du kanske gillar det här bättre då… http://wpmu.org/big-smart/ 😀

 2. Jag kör på hotell av ovan nämnda anledningar men tänkte nämna något som jag tycker är lite trist. Man får inte vara med i WordPress fina Tagg-system. WP-taggarna är riktigt bra för sökmotortrafik.

Kommentarer är stängda.