Flytta din e-post, snabbt och enkelt

När man byter webbhotell så brukar e-posten vara den svåraste nöten att knäcka. Även om det teoretiskt sett är rätt så enkelt (som jag har förklarat här), så gäller det ändå att hålla tungan rätt i mun. Om man inte är alltför tekniskt bevandrad så kan det lätt bli en övermäktig uppgift.

Men nu kan detta problem vara ett minne blott, tack vare YippieMove.

YippieMove är en ny webbaserad tjänst som avsevärt förenklar flytt av e-post mellan olika leverantörer (t ex från ett webbhotell till Gmail). Det enda man behöver göra, förutom att förbereda sina e-postkonton, är att uppge sina användaruppgifter. Sen kopierar YippieMove all e-post från den gamla till den nya leverantören.

Här kan ni se hur det fungerar:

Det är även möjligt att kontrollera status på e-postflytten och att använda färdiga leverantörsprofiler (där bl a Loopia, Spray och Telia finns med). Att flera svenska leverantörsprofiler finns med beror på att YippieMove till stor del är utvecklad av svenskar. Bra där! 🙂

YippieMove är inte gratis, men långt från dyrt. Det kostar ungefär 125 kr att flytta ett e-postkonto och det är något som jag gladeligen hade betalt när jag flyttade min e-post från Binero till Gmail.

En av de fräckaste sakerna med YippieMove (och något som alla webbhotell där ute bör notera) är att man kan integrera denna tjänst i sin egen verksamhet. På så sätt kan man göra det väldigt enkelt för sin kunder att flytta in (och ut).

5 svar på ”Flytta din e-post, snabbt och enkelt”

 1. Tack! Nu går äntligen flyttlasset!

 2. Vart går flyttlasset?

 3. Hej
  Lite OT: men hur gick matchen liverpool – chelsea igår? 😉

 4. Jonathan,
  Viktor från YippieMove här. Tack for posten. Glad att du gillar tjänsten.

  Det enda jag skulle föreslår är att du uppdaterar videon. Vi postade våra uppdaterade screencasts igår på YouTube. Du kan hitta den nya ”intro” videon här:
  http://www.youtube.com/watch?v=UxSg-yv8rcw&feature=channel_page

  N!cklas,
  Du har rätt i att det går att göra samma sak i Thunderbird. Problemet ar bara att det ofta tar väldigt lång tid. Skall du till exempel flytta flera gigabytes med epost så kommer det ta många timmar (eller till och med dagar) med en vanlig DSL uppkoppling. Vi flyttar eposten direkt på våra servrar, vilket är väldigt mycket snabbare.

Kommentarer är stängda.