Googles vägar äro outgrundliga

Att Google uppdaterar sina algoritmer, för att förbättra sina sökresultat, är ett allmänt känt faktum. Deras uppdateringar är vanligtvis positiva och många gånger ämnade att stoppa SEO black-hats (företag/personer som bl a arbetar med länkspam, t ex genom bloggar). Men ibland blir det lite fel.

Ted ValentinHärom veckan gjorde Google en uppdatering som (praktiskt taget) plockade bort alla kartsidor som Ted Valentin hanterar. Med närmare 50 000 besökare i veckan, varav 80 % kommer från Google, så var det ett rejält slag mot Ted.

Efter en mindre jordbävning i bloggar och microbloggar så har Google erkänt sitt misstag och lovat att Teds kartsidor kommer indexeras ordentligt igen. Men det här är ändå en rejäl väckarklocka för oss som arbetar med Google.

Anton ställer sig t ex frågande till om Google hade agerat likadant om det här hade hänt någon annan än Ted. Jag är inte riktigt lika pessimistisk som Anton, men jag är säker på att det hade varit svårare för en annan person att få ett så pass brett stöd som Ted fick.

För det var sannolikt snacket om det hela, inte personen ifråga, som rubbade Google.

Trots att Google ”dödade” praktiskt taget hela Teds affärsverksamhet så var hans inlägg om situationen långt från lika hätskt, bittert eller förbannat som det hade kunnat vara. Tvärtom så var han extremt vänlig i sin ton gentemot Google.

Det är både beundransvärt och ett föredöme för oss andra.

Kommentarer är stängda.