Amerikanska bilar, de e min stil

Idag drar Power Meet igång i Västerås. Världens största raggarträff har blivit en årlig tradition för mig, så imorgon bär det av till gurkstan. Ingen miljövänlighet i världen kan stoppa mig från de härligt mullrande och fasligt bensinslukande storblocken. 😉

Kolla bara hur trevligt det är:

(med reservation för att fylla, nakenhet, slagsmål och drägg kan tillkomma)

Fast egentligen så är det inte omöjligt att få Power Meet och dess bilar att bli miljövänliga. Åtminstone inte om man ska tro på Electroengine och deras True Electric-system. De har nämligen kommit på ett sätt att ersätta traditionella bensindrivna motorer med elektriska diton.

Enkelt förklarat så går det ut på att motorn, växellådan och differentialen plockas ut, för att ersättas med elmotorer som monteras på bilens drivaxlar och batterier som placeras ut på ett sätt som bibehåller den ursprungliga viktfördelningen. Batterierna är dessutom extremt effektiva och kan bytas ut individuellt.

Och de kommer snart börja bygga om befintliga bilar.

Men innan något sådant kan ske med en gammal jänkare så måste det ursprungliga motorljudet bevaras och återproduceras med precision. Att föreslå ett motorbyte för en raggare, utan rätt ljud, är annars bara att tigga om ett rejält kok stryk.

Hur som helst, i morgon är det Power Meet som gäller. Cruisingen brukar nämligen vara bäst på fredagen. Om du är i krokarna så får du gärna slå en signal. Jag lovar att svara så länge jag är tillräckligt nykter (ring innan lunch). Hej hej, bara kör! 8)

Cooling under PM 2007

Uppdaterat: Jens på KlimatSmart ringde precis och tipsade mig om att Västerås Stad klimatkompenserar för Power Meet i år. Som kompensation för de ca 13 000 bilar som förväntas komma dit så har de köpt utsläppsrätter motsvarande 74 ton koldioxid från Naturskyddsföreningen.

Även om jag personligen anser att utsläppsrätter bara är trams (det gör ingen faktisk skillnad för miljön, till skillnad mot t ex klimatneutraliseringen som vi kör med på Reklamfritt.se) så är det iaf ett steg i rätt riktning.

8 svar på ”Amerikanska bilar, de e min stil”

 1. Läckert! Nu blev man ju lite sugen på en sväng till Västerås i helgen. =)

 2. Power meet är ett måste! 😀

  Sen måste ja bara nämna att reklamfritt.se skylten sitter på dörren och funkar prima.

 3. Dock vart crusingen bäst på lördagen tycker jag, man regnade bort på fredagen! 🙁 Fast.. lite regn har ingen dött av!

 4. hej! mitt namn e jimena, jag är en stort beundrare av raggare o deras livsstil o estetik. Jag pluggar mode o konst och i sommar gör jag ett project om det raggare o skulle vilja komma i kontakt med dem. jag missade tyvärr big meet 🙁 var kan man få tag i dem annars? vart kan jag vända mig?

  tack på förhand!

  vänliga hälsningar

  Jimena

  • Power Meet är den största träffen i landet/världen, men det arrangeras fler raggar- och bilträffar runt om i landet. Testa att googla på bilträffar 2009 så kan du säkert hitta fler sammankomster. Motortidningarna brukar också lista dem, särskilt tidningar som handlar om klassiska bilar (Classic Motor och liknande). Lycka till! 🙂

   • Det ska jag kolla upp på en gång. TACK snälla för tipset, uppskattar det verkligen!!!
    vänlig hälsning Jimena

Kommentarer är stängda.