Från himlen till molnet

Minns ni Jockes (tokiga) förslag om K-märkning av domäner? Nu har domänen och dess innehåll, som sporrade honom till det inlägget, blivit återställd.

I torsdags kväll såg jag att Jocke och Mymlan diskuterade en återställning av bloggen (med hjälp av tidigare sparade RSS-inlägg). Min spontana reaktion var att erbjuda dem utrymme och plattform. TDH och David Hall lyckades få ihop några RSS-flöden och inom ett par timmar hade jag konfigurerat, importerat och fått upp bloggen.

Domänen resonerar.se hade tidigare stängts ned av den nya ägaren och med hjälp av Simon (som känner den nya ägaren) och Paf (hos Sveriges bästa registrar) bytte domänen ägare och pekades om till nya namnservrar. Igår kväll slog ompekningen igenom.

Bloggen är nu uppe och snurrar, med WordPress, i Amazons europeiska moln. Det är en nyare installation av mitt nya molnprojekt, som ska erbjuda lägre svarstider än det amerikanska moln som sulo.se snurrar på.

Viss konfiguration kvarstår, så det kan gå lite långsamt emellanåt (särskilt då bloggen är väldigt välbesökt just nu), men i det långa loppet är detta en lösning som erbjuder fullständig frihet med obegränsade resurser och skalbarhet.

Helene må befinna sig i himlen, men Alter Ego lever vidare i molnet.

A message

13 svar på ”Från himlen till molnet”

  1. Helené var min nära vän i livet och jag vet att det här var hennes önskan. Att hennes ord skulle leva vidare efter hennes död. Jag är oerhört tacksam för att du med hjälp av andra har genomfört detta! Det är helt fantastiskt och jag saknar ord att beskriva det jag känner!!

    TACK!! ♥

  2. Inte mycket som behöver sägas här, förutom mycket fint Sulo!
    Sånt här gör mig glad!

    MVH Fredrik Näs

Kommentarer är stängda.