Snälla, snälla, snälla TV-bolag

Som trogna läsare av min blogg vet så gillar jag fotboll rätt mycket. Det innebär att jag försöker följa mina favoritlag i Sverige, England, Spanien och Italien så ofta jag kan.

Eller, så ofta jag vet att de spelar.

Det största problemet för mig, som är lyckligt lottad med/betalar hutlöst mycket för Canal+ sportpaket, är inte utbudet av fotbollsmatcher. Nej, det är istället att hålla ordning på alla matcher. Det finns nämligen ingen logik (vad jag förstått) i när och hur ofta mina favoritlag spelar.

Men det borde inte vara något problem. Egentligen.

Alla snälla TV-bolag, som visar dessa fotbollsmatcher, skulle nämligen väldigt enkelt kunna skapa delade kalendrar, med t ex Google Calendar. Dessa kalendrar skulle deras tittare sedan kunna ladda ner, för att på så sätt få full koll på när deras favoritlag spelar.

Det skulle antingen vara fullständiga kalendrar, med alla lag och matcher, eller kalendrar som genereras utifrån deras tittares önskemål (man skulle t ex kunna fylla i ett formulär där man får ange sitt favoritlag, om/hur man vill ha påminnelser osv).

Sen kan utveckla detta ytterligare och införa motsvarande kalenderfunktioner för andra sporter och filmer, TV-serier osv. Men det är givetvis viktigt att det fixas för fotbollsmatcherna först av allt. 😉

Oavsett vad så skulle TV-bolagen enkelt kunna få avsevärt många fler tittare. För jag tror knappast att jag är ensam om det här problemet.

Eller?

Uppdaterat: Canal+ har tydligen en kalender till sina fotbollsmatcher, där man kan se datum/tid för alla matcher från olika ligor. Jag testade den och den funkade sådär. Men det är en bra början och om de putsar den lite till (lägger till sök/personlig anpassning) så kan det bli riktigt fint.

Kommentarer är stängda.