World Wide WordPress

Alla pratar om WordPress och Internetworld är inget undantag. Den andra delen av deras webbhotellstest tar upp hur pass enkelt det är att installera WordPress hos de deltagande webbhotellen.

Webbhotellen som får bäst betyg här är de som erbjuder en enkel installation genom sin kontrollpanel. Där märks Ballou, Binero, Oderland, Space 2U, Spray och Surftown. Spray går däremot bort sig helt, genom att sakna stöd för den senaste versionen av WordPress (vilket Nikke svurit högt över tidigare).

Webbhotellet som vinner denna rond är Oderland. Motiveringen till det är att de erbjuder sin installation av WordPress genom installationslösningen Fantastico De Luxe, som är enklare att hantera än övriga alternativ.

Enligt Internetworld är det en fördel att installera WordPress på detta sätt eftersom webbhotellet då även ser till att WordPress uppdateras allt eftersom det kommer nya versioner. Jag vill påstå att det är fel.

Webbhotell som erbjuder färdiga mjukvaror på detta sätt är beroende av leverantören av installationslösningen (Fantastico, Installatron osv) och många gånger är dessa leverantörer rätt så sega med nya versioner.

Man kan helt enkelt få vänta ett bra tag på att få WordPress uppdaterad om man använder sig av en sådan här installation. Och under den tiden sitter man på pottan.

WordPress har numera stöd för enkla uppdateringar genom sitt eget gränssnitt. Det innebär att den bästa, mest säkra och enklaste lösningen om man vill köra WordPress är en egen installation (som förövrigt är väldigt enkelt ordnat).

Missförstå mig rätt nu.

Jag tycker ändå att det här är helt rätt gjort av Internetworld. Allt som förenklar saker och ting för användarna är bra och ska givetvis även uppmuntras. Men jag är en desto starkare förespråkare av att låta användarna få lära sig de verktyg de använder (som WordPress), för att de på så sätt ska förstå vad de gör.

Det spelar helt enkelt ingen roll om man har en Ferrari om man inte vet hur man ska hantera den.

3 svar på ”World Wide WordPress”

 1. Hear hear. I USA har exempelvis jätten Media Temple inte fått WordPress 2.7.1 ännu. Fantastico är bra för installation OM senaste versionen av plattformen ligger där. Den är inte bra för uppgraderingar.

  Lyckligtvis kan man uppgradera en WP-installation rätt lätt numera, så att installera 2.7 och köra den automatiska uppgraderingen är så klart ett alternativ.

 2. När du har rätt, så har du helt otroligt rätt.

  Här på Surftown kör vi ju varken Fantastico eller Installatron, utan har utvecklat vår egna 1-Click Toolbox som i princip löser samma uppgift. Dock är det inte alltid att man har tid att direkt uppdatera till senaste versionen, då släppen av nya versioner oftast inte är annonserade i förväg.

  Därför uppstår det helt plötsligt en ny uppgift som man inte var beredd på, som ska tryckas in i pipelinen.

  Men jag håller med både Internetworld och dig – allt som gör livet enklare för kunderna är positivt. Oavsett vilka bekymmer det ställer leverantören.

  • Gabor, du behöver seriöst se över dina kommentarer (när du kommenterar från Surftown). De klassas som spam även av WP.com. Förövrigt så har jag alltid rätt, även när jag har fel.

Kommentarer är stängda.