Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/plugins/nhii.php/nhii.php:76) in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/plugins/xrvq.php/xrvq.php on line 75
Sluta jiddra, börja trolla - Jonathan Sulo

Sluta jiddra, börja trolla

Internetworlds årliga webbhotellstest är här. Eller ja, den första delen åtminstone. I år har de nämligen delat upp årets test i flera delar som publiceras under veckan. Huruvida det är bra eller inte låter jag vara osagt.

Den första delen handlar om hur pass enkelt det är att beställa webbhotell hos respektive leverantör. Inte helt oväntat så är det Binero och Loopia som står som segrare här (och jag ler förnöjt). Båda företagen har ett enkelt orderförfarande, med tydliga prisangivelser och instruktioner.

Som vanligt ligger Telia sämst till. Så har det sett ut rätt så många år nu. Ett av Sveriges starkaste varumärken på Internet är ett av Sveriges sämsta webbhotell (nu är inte årets test klart, men jag känner mig rätt så säker på detta). Det är rent ut sagt tragiskt.

Ett annat webbhotell som får bottenbetyg i den första delen är Internet.se (eller TBA Media som de hette tidigare). Inte heller det är direkt oväntat. Just nu söker de förövrigt en ny VD till företaget. Kanske något man skulle söka? Ehh, eller inte. 😉

I övrigt är det lite synd att inte Surftowns svenska verksamhet har fått samma make-over som den danska verksamheten fick för ett tag sedan. Då hade nog deras betyg varit högre här.

Och det är inget mindre än en skandal att Surftown, som hävdar att de är sååå transparenta och vänliga, lägger på dolda avgifter. Usch och fy!

Övriga delar av Internetworlds webbhotellstest publiceras som sagt under veckan. Vem tippar ni som vinnare i år?

5 svar på ”Sluta jiddra, börja trolla”

 1. Amen till Telia-delen, skäms på dem! Gällande tippandet så överlåter jag det till mindre partiska skribenter än jag själv, dock så har jag mina meningar om hur top3 borde se ut.

  Men, vem har inte det? Trevlig kväll!

 2. Alltså, varför har man ens med Telia i testet? Känns det inte lite onödigt.

 3. L-G, låt mig gissa din topp 3-lista: 1) Loopia, 2) Mamut och 3) Active 24 😉

  Daniel, Telia är en av de största webbhotellen i Sverige. De lever mycket på gamla bedrifter, när de var ett av få företag som erbjöd webbhotellstjänster här i landet.

 4. Det jag garvade lite åt var ”Loopias hemsida ser ut som Bineros”. 🙂

  Snacka om att få det åt fel håll.

  Men le lite förnöjt bör du göra. Det var bra jobbat av dig att få Binero att ens komma i närheten av toppskiktet på så kort tid. Synd för dem att Loopia kommer äga i cirklar runt dem nu när du inte längre pushar för lite buzz.

  • Jimmy, Loopias nuvarande hemsida är väldigt starkt inspirerad av Bineros hemsida. Om du inte kan se det så är du nog lite för hemmablind. Att Loopia kommer äga i cirklar är även långt från säkert, du vet lika väl som jag att Loopia har tappat och fortfarande tappar rejält. Och vem vet, det kanske kommer upp någon annan spelare på marknaden snart. Om inte annat vore det bra för alla parter. 😉

Kommentarer är stängda.